Un act de prevenție = O viață sub Protecție

Un act de prevenție = O viață sub Protecție

luni, 29 mai 2023
Un act de prevenție = O viață sub Protecție

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova (UMF) vă invită să luați parte la cea mai amplă campanie desfășurată în universitatea craioveană cu privire la prevenție.

Marți, 30 mai 2023, de la ora 14.00, în Aula Magna (Bd. 1 Mai, nr. 66), vă așteptăm să ne unim forțele să vedem ce putem face împreună să prevenim miile de tragedii provocate de virusul papilloma uman (HPV).

Medici, profesori, specialiști în sănătate vor aborda campaniile de educare și informare create de UMF din Craiova: „Un act de prevenție = O viață sub Protecție”, dedicată metodelor de prevenție a infecției cu virusul HPV, și „Salvează o viață! Salvează-ți viața!”, dedicată importanței donării de sânge cu dublă țintă: salvarea celui cu necesitate de transfuzie sanguină și salvarea TA, dacă testarea sângelui propriu va releva semne îngrijorătoare.

Și-au anunțat participarea: prof. univ. dr. Dan Ionuț Gheonea, prof. univ. dr. Ștefania Tudorache, conf. univ. dr. Carmen Oancea, conf. univ. dr. Constantin Kamal, șef lucr. dr. Gindrovel Dumitra, șef lucr. dr. Cristian Lungulescu, dr. Narciza Dinică, DSP.

Papilomavirusul uman (HPV) este atât de răspândit încât aproape toți bărbații și femeile active sexual se vor infecta cu cel puțin un tip HPV pe parcursul vieții. În România, cancerul de col uterin este al treilea cel mai frecvent diagnosticat cancer la femei, după cancerul de sân și cel colorectal. Asta înseamnă că anual infecția HPV determină: 3380 de cazuri noi de cancer de col uterin, peste 550 de alte tipuri de cancer. Doar prin cancer de col uterin, peste 1800 de femei își pierd viața anual.

Vestea bună este că aceste tragedii pot fi prevenite. Atât prin vaccinare cât și prin screening. Pentru ca aceste intervenții să fie acceptate de populație este foarte important ca informațiile să fie transmise de profesioniștii din domeniul sănătății.

          UMF Craiova participă la acest efort de conștientizare și își dorește ca un număr cât mai mare de persoane să adopte cea mai corectă atitudine.

Vezi și

Actualizat la 29.05.2023, 11:48