Medicină. Invenții. Inginerie. Artă

Medicină. Invenții. Inginerie. Artă

miercuri, 22 noiembrie 2023
Medicină. Invenții. Inginerie. Artă

Facultatea de Medicină a UMF Craiova vă invită joi, 23 noiembrie 2023 la ora 20.00, în Amfiteatrul „Valeriu Neștianu” (Corp A, parter, UMF Craiova) la o nouă prelegere din seria EVENING LECTURES / PRELEGERI DE SEARĂ: Medicină. Invenții. Inginerie. Artă, susținută de prof. dr. ing. Gheorghe Manolea, Președinte Filiala CRIFST Craiova (Academia Română  - Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii).

Structurată în trei secvențe, prelegerea este o pledoarie pentru echipe interdisciplinare, pornind de la exemple din activitatea vorbitorului, precum și de la oameni din zona noastră, din UMF Craiova. În secvența Medicină-Invenții se vor prezenta câțiva medici din Oltenia care, de-a lungul timpului, au obținut brevete de invenție pentru soluțiile aplicate în activitatea lor profesională.

În secvența Medicină-Inginerie se vor prezenta exemple de colaborare dintre medici și ingineri din Craiova. Secvența Medicină-Artă  este  o pledoarie  pentru talentul medicilor, pe care îl regăsim în  picturile lor, în muzica lor, în cercetările lor și, mai ales in în viețile oamenilor pe care îi tratează. Se exemplifică prin câteva rezultate din domeniul microbiologiei celulare care au fost expuse (și premiate) ca lucrări de artă. 

Vezi și

Actualizat la 22.11.2023, 11:46