Încă două contracte finanțate prin PNRR la UMF din Craiova

Încă două contracte finanțate prin PNRR la UMF din Craiova

marți, 23 mai 2023
Încă două contracte finanțate prin PNRR la UMF din Craiova

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova prin prorectorul responsabil cu Managementul Academic, dl. prof. univ. dr. Cristian Gheonea, a semnat marți, 23.05.2023, două contracte de finanțare în cadrul apelului de proiecte PNRR-III-C9-2022 - I8: Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activități de cercetare, dezvoltare și inovare. Semnarea contractelor a avut loc la Guvernul României, în prezența prim-ministrului Nicolae Ionel Ciucă, ministrului Educației Ligia Deca și a ministrului Cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja.

Proiectele câștigate de Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova în cadrul acestei competiții sunt:

•           „Slowing Immune system Aging through Dietary control (ImmunAgeD)”, valoare eligibilă: 7.500.000 lei fără TVA, Director de proiect: prof. univ. dr. Netea Mihai Gheorghe, durată de implementare: 36 luni;

•           „Targeting macrophages/ monocytes in the aged ischemic brain by pharmacological”, genetic and cell-based tools, valoare eligibilă: 7.500.000 lei fără TVA, Director de proiect: prof. univ. dr. Dirk M. Hermann, durată de implementare: 36 luni.

Cel puțin patru doctoranzi și cel puțin patru post-doctoranzi vor fi angajați în cadrul proiectelor. Se preconizează înaintarea a cel puțin o cerere de brevet în urma cercetărilor efectuate, dar și alte rezultate relevante pentru cercetarea medicală craioveană.

Până în prezent, UMF din Craiova a mai semnat două astfel de contracte: unul la Ministerul Educației și unul la Ministerul Cercetării, inovării și digitalizării.

Vezi și

Actualizat la 23.05.2023, 14:53