Istoricul Facultăţii de Medicină Dentară

Istoricul Facultăţii de Medicină Dentară

Specializarea Stomatologie s-a înfiinţat în anul 1990 în cadrul Facultăţii de Medicină din Craiova, care, la acea dată, era parte a Universităţii din Craiova. În conformitate cu normativele Uniunii Europene din anul 2003, Facultatea de Stomatologie şi-a schimbat denumirea în Facultatea de Medicină Dentară Craiova, cu specializarea Medicină Dentară. Din anul 2008 în cadrul Facultatea de Medicină Dentară Craiova funcţionează şi specializarea Tehnică Dentară, acreditată din 2012.

     În cadrul Facultăţii de Medicină Dentară s-a înfiinţat şi un masterat, Restaurări protetice cu sprijin implantar, care funcţionează din anul 2010.

Iniţial activitatea facultăţii pentru anii preclinici s-a desfăşurat în clădirea din Str. Petru Rareş nr. 2–4, sediul fostului Spital Regional de Chirurgie (anterior Liceul Comercial „Gheorghe Chiţu”), care a fost renovat, transformat şi adaptat noii sale meniri. În perioada 1990-2008, stagiile clinice s-au desfăşurat în cadrul Policlinicilor de Stomatologie nr 1 şi nr. 2 din Craiova, precum şi la Policlinica Spitalului Judeţean Dolj şi a Spitalului Municipal Dolj.

    Din 2009 activitatea clinică s-a desfăşurat în cadrul Clinicilor de Protetică Dentară şi de Odontoterapie-Endodonţie din Clădirea Nouă a Universităţii de Medicină şi Farmacie din bulevardul 1 Mai.

Din anul 2011 disciplinele de Protetică Dentară şi Reabilitare Orală s-au mutat în Clădirea Extindere din strada Petru Rareş nr. 2-4. Aici a fost amenajat cel mai modern spaţiu de care dispune facultatea pentru activităţi practice şi cursuri.

Decanatul şi secretariatul Facultăţii funcţionează la parterul clădirii Extindere din 2011.

     În anul 1982 au fost date spre folosinţa studenţilor medicinişti două cămine studenţeşti, aflate în vecinătatea corpului nou al Facultăţii şi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, care au fost reamenajate şi în care şi studenţii de la Medicină Dentară se cazează.

    Studenţii de la Facultatea de Medicină Dentară au acces la Biblioteca UMF Craiova, situată în clădirea Extindere, dispunând de un fond mare de carte, cu volume şi reviste de specialitate atât în format tipărit, cât şi electronic.

 

Actualizat la 29.09.2022, 18:34