Abonament la UpTo Date, Editura Wolters Kluwer Health!

Abonament la UpTo Date, Editura Wolters Kluwer Health!

vineri, 6 octombrie 2023

Abonament la UpTo Date, Editura Wolters Kluwer Health!

Vă informăm ca instituţia noastră are abonament la UptoDate, o resursă de documentare a deciziilor clinice, bazată pe dovezi, folosită cu încredere de practicienii din domeniul sănătății din întreaga lume, pentru a-i ajuta să ia deciziile corecte în unitățile de îngrijire medicală. S-a dovedit că a schimbat modul în care medicii practică medicina și este singura resursă de acest fel care este asociată cu rezultate îmbunătățite, singura resursă asociată cu cele mai bune rezultate bazate pe dovezi.

UpToDate poate fi accesată de pe orice computer al instituției, iar accesul mobil va putea fi utilizat după crearea în prealabil a unui cont de utilizator de pe un calculator instituțional, pentru o utilizare personalizată. 

  • pe IP instituţional  accesând:  uptodate.com 

  • acces mobil: după crearea unui cont de utilizator de pe un IP din cadrul instituției.

CONŢINUT ŞI RELEVANŢĂ

  • UpToDate conține toate sub-specialitățile medicinii interne (la nivelul necesar nevoilor specialistului), toate specialitățile medicinii primare, a medicinii interne, obstetricii și ginecologiei, pediatriei, chirurgiei generale și multe altele – toate într-o singură resursă. 

  • UpToDate (www.uptodate.com), un sistem de căutare şi regăsire  a informaţiei performant ce le permite medicilor să utilizeze în activitatea lor practică medicina bazată pe dovezi (evidenţe medicale): articole pe teme medicale la peste 12.700 de subiecte pentru mai mult de 25 de specialități medicale, peste 1.500 de materiale informative pentru pacienți, peste 37.000 de grafice și link-uri către peste 530.000 de referințe, 200 calculatoare medicale, noutăţi la subiecte de îngrijire medicală, Lexicomp® interacțiunea medicamentelor etc. 

  • Baza de date UpToDate este destinată clinicienilor şi este parte esenţială a practicii de zi cu zi a specialiştilor din domeniul medicinii. UpToDate este singura resursă asociată cu cele mai bune rezultate bazate pe dovezi, care serveşte drept suport informaţional în luarea deciziilor clinice, indispensabilă pentru sute de mii de medici şi practicieni din sistemul de asistenţă medicală. 

  • UpToDate încorporează peste 5.600 de monografii detaliate despre medicamente. Fiecare monografie oferă detalii esențiale, inclusiv dozele recomandate pentru adulți, copii sau vârstnici, avertismente, reacții adverse, instrucțiuni de administrare, utilizări marcate și nemarcate

  • Baza de date este actualizată sistematic şi oferă informaţii medicale obiective, bazate pe dovezi. Procesul de căutare este simplu şi începe de la un cuvânt-cheie legat de simptome, afecţiuni (maladii), nume de organe, proceduri de diagnostic, tratamente sau medicamente. Efectuând un click pe opţiunea Search, baza de date va oferi o listă de articole bazate pe evidenţe medicale, în ordinea relevanţei acestora, care pot fi sistematizate în funcţie de tipul pacientului: adult sau copil.

Vezi și

Actualizat la 06.10.2023, 15:42