Identificarea dislexiei

Identificarea dislexiei

 

Depistarea copiilor care prezinta simptome privind predispozitia spre dislexie sau tulburarea lexico-grafica intra in aria competentei logopezilor. Parintii, educatoarele, invatatoarele sunt insa acele persoane care petrec cel mai mult timp cu copiii, ei avand sansa sa observe cel mai bine comportamentul si performantele copiilor. Fiind in cunostinta de cauza, ei pot apela foarte repede la ajutorul logopedului, contribuind astfel la depistarea timpurie si la asigurarea interventiei terapeutice potrivite copilului.

 

O parte dintre psihologi, unele scoli si unele spitale ofera posibilitatea testarii copilului ce pare sa aiba o incapacitate de a invata. Printre cei care se testeaza se numara copiii cu o inteligenta cel putin normala care nu se descurca la scoala asa cum ar trebui, corespunzator nivelului de inteligenta. Evaluarea comprehensiva a unei incapacitati de a invata implica o serie de teste cognitive, lingvistice, social-emotionale si academice.

 

Pentru examinari, consultatii si terapii, se poate face apel la specialisti de la Facultatile de Psihologie si Psihopedagogie speciala a Universitatilor din Romania si la specialistii in domeniu ai Colegiului Psihologilor din Romania.

 

 

 

 

Copyright © 2014 Centrul de Educaţie Medicală. Toate drepturile rezervate.

 

Actualizat la 08.09.2021, 18:28