Avantajul.. de a fi dislexic

Avantajul.. de a fi dislexic

 

Totodata, dislexia are si o serie de avantaje: acesti oameni de obicei sunt mai creativi decat altii, sunt inventivi, gasesc cu usurinta niste rezolvari aparte la diferite probleme, abordeaza problemele in ansamblu si gasesc solutii rapide, negandite de altii, au o gandire vizuala. Unii dintre ei sunt talentati in arte plastice sau in muzica, altii au o gandire in spatiu foarte buna. Printre artisti, scriitori, oameni politici, inventatori, oameni de stiinta, actori sau oameni de afaceri se reagasesc foarte multi dislexici.

 

In cartea lor "The Dyslexic Advantage", medicii Fernette si Brock Eide vorbesc foarte pe larg despre punctele forte pe care mintea unei persoane cu dislexie le are.

 

Dislexici celebri: Winston Churchill, Walt Disney, Albert Einstein si Thomas Edison, artistii Tom Cruise, Dustin Hoffmann, Jack Nickolson, Cher si Whoopi Goldberg, sportivii Nolan Ryan si Bruce Jenner, scriitorii Agatha Cristie, Hans Christian Anderson si Jules Verne.

 

Chiar daca un copil are dislexie, aceasta nu inseamna ca parintii sau educatorii lui trebuie sa se astepte la mai putin din partea lui.

Dislexia este o tulburare ce nu trebuie ignorata, dar nu reprezinta nici un obstacol de netrecut. Artistii, atletii, oamenii de stiinta, politicienii mentionati aici au fost cu totii capabili de lucruri marete in ciuda problemelor pe care le-au avut.

 

 

 

Copyright © 2014 Centrul de Educaţie Medicală. Toate drepturile rezervate.

 

Actualizat la 08.09.2021, 18:28