LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Materiale dentare

Descriere

 

Disciplina Materiale Dentare este inclusă în planurile de învățământ ale programului de studii Medicină Dentară în al doilea semestru al anului II de studii și pe lângă clasificarea materialelor folosite în cabinetul de medicină dentară, precum şi în laboratorul de tehnică dentară sau prezentarea unor noţiuni generale referitoare la proprietăţile şi indicaţiile materialelor folosite în medicina dentară, își propune familiarizarea studentului cu terminologia medicală folosită pentru descrierea şi studiul proprietăţilor şi indicaţiilor diferitelor clase de materiale dentare, dar și formarea deprinderilor necesare utilizării corespunzătoare a materialelor folosite in cabinetul de medicină dentară.

Disciplina își are sediul în clădirea din str.Petru Rareș, nr.2 cu acces direct la laboratoarele de tehnică dentară proprii ale UMF Craiova amenajate corespunzător.

Disciplina s-a născut odată cu înfiinţarea Secţiei de Stomatologie a Facultăţii de Medicină din Craiova, în anul 1990, iniţial fiind inclusă în cadrul disciplinelor reunite sub denumirea de Propedeutică Stomatologică.  Această disciplină  a fost înfiinţată şi coordonată până în anul 1993 de către şef lucrări dr. Mihai Crăiţoiu, devenit ulterior profesor universitar, şef al Clinicii de Protetică Dentară, actualmente pensionat. Din anul 1993, conducerea disciplinei a fost preluată de şef de lucrări dr. Virgil Deva, devenit ulterior conferențiar universitar. Conf. univ. dr. Virgil Deva a coordonat activitatea desfășurată în cadrul disciplinelor care au făcut parte din Propedeutica Stomatologică până la pensionarea sa în anul 2009 oferind pentru 17 generații de studenți împreună cu asist univ. dr. Evantia Coleș, devenită ulterior șef lucrări, bagajul de cunoştinţe necesare înţelegerii disciplinelor clinice, corelând în acelaşi timp şi noţiunile asimilate de la alte discipline.

Din anul 2010, disciplina Materiale Dentare este coordonată de șef lucrări dr. Manolea Horia Octavian, devenit ulterior conferențiar universitar, la buna desfășurare a activităților disciplinei aducându-și contribuția de-a lungul acestor ani Asist Univ. Dr. Opri Mirela, Asist. Univ. Dr. Mărășescu Petre, Asist. Univ. Dr. Rîcă Radu, Asist. Univ. Dr. Stan Mihaela și tehnicienii demonstratori Trancă Marian, Opri Mircea, Capac Iuliana și Buduroi Marius.

Colectivul actual al disciplinei este format din Conf. Univ. dr. Manolea Horia Octavian, Asist Univ. Dr. Stan Mihaela și tehnician demonstrator Buduroi Marius.