CONCURS ADMITERE - SESIUNEA SEPTEMBRIE 2025

CONCURS ADMITERE - SESIUNEA SEPTEMBRIE 2025

CONCURSUL PENTRU ADMITEREA LA STUDIILE UNIVERSITARE DE DOCTORAT

SESIUNEA SEPTEMBRIE 2025

 

     Concursul de admitere la studiile universitare de doctorat în cadrul I.O.S.U.D. U.M.F. Craiova se organizează în conformitate cu prevederile Legii învăţământului superior nr. 199/4 iulie 2023, publicată în M.O. nr. 614 din 5 iulie 2023, Ordinului ministrului educaţiei  nr. 3693 din 1 februarie 2024, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 111/7.02.2024 şi cu respectarea regulamenului propriu de admitere.

Regulament admitere: aici

Conducători de doctorat: lista pe domenii

 

CALENDARUL ADMITERII:

 

Înscriere online

10 - 22 septembrie 2025

Validarea înscrierilor online

10 - 22 septembrie 2025

Concursul de admitere

23 - 28 septembrie 2025

Perioada de depunere a actelor, în original

23 - 28 septembrie 2025

Afișarea rezultatelor provizorii

28 septembrie 2025

Depunerea contestațiilor

29 septembrie 2025

Soluționarea contestațiilor

30 septembrie 2025

Afișarea rezultatelor definitive

30 septembrie 2025

 

 - Perioadă depuneri dosare obţinere scrisoare acceptare studii:   02.06 - 10.07 2025

 

 

CIFRĂ ŞCOLARIZARE:

TAXE STUDII:

 

Înscrierile se vor efectua, în perioada stabilită, on-line.

Actele vor fi scanate într-un singur document .pdf,  în ordinea din lista de acte necesare, salvat cu numele candidatului, şi trimise pe adresa: doctoratumfcv.ro

După verificarea dosarului trimis, candidatul va primi o înştiinţare privind validarea înscrierii sau, după caz, solicitarea de completare a dosarului, respectiv invalidarea argumentată a înscrierii.

Candidaţii declaraţi admişi vor avea obligaţia de a depune dosarele în format letric şi contractul de studii până la data de 28 septembrie 2025, iar dovada plăţii taxei de înmatriculare până la data de 1 octombrie 2025. 

 

Program depuneri dosare în format letric (printat):

Zilnic între orele: 10,00 - 14,00

Dosarele se depun la serviciul Secretariat al Şcolii Doctorale U.M.F. Craiova,

 Str. Petru Rareş nr. 2, corp A' (Extindere), etaj I, camera 605.

 

 ACTELE NECESARE PENTRU ÎNSCRIEREA LA CONCURS:

 

 Depunerea dosarului de concurs în format letric se face personal, pe baza cărţii de identitate/paşaportului.

 Depunerea dosarului de concurs în format letric se poate face, în numele candidatului, şi de către o altă persoană pe bază de procură.

 

I   Cerere înscriere doctorat (formular tipizat -  … );

II  Fişă tip de înscriere şi notă informare  (formulare tipizate: … şi …);

III Declaraţie privind asumarea responsabilităţíi cu privire la autenticitatea şi corespondenţa dintre documentele digitale/scanate şi cele originale ( model … )

IV Scrisoarea de acceptare la studii eliberată de direcţia de specialitate a Ministerului Educaţiei, pentru românilor de pretutindeni care doresc să studieze pe locuri cu plata taxelor de școlarizare în lei sau pentru cetăţenii străini;

V Originalele următoarelor documente în vederea efectuării de copii conforme cu originalul (sunt acceptate şi copiile legalizate)/ la înscrierea on-line se vor prezenta copii scanate ale originalelor documentelor:

1.         Diploma de licenţă /diploma de licenţă şi master sau adeverinţă eliberată de către instituţia de învăţământ superior absolvită (doar pentru promoţia curentă) în care se menţionează media generală, mediile obţinute în anii de studiu, termenul de valabilitate şi faptul că nu a fost eliberată diploma de licenţă / diploma de licenţă şi master;

                  Neprezentarea diplomei de licenţă şi/sau disertaţie, respectiv a adeverinţei anterior precizate în original, până la data de 15 octombrie 2025, din vina exclusivă a candidatului admis, duce la pierderea locului finanţat de la buget.

Legea învăţământului superior nr. 199/4 iulie 2023 publicată în M.O. al României, Partea I, nr. 614 din 5 iulie 2023:

Art. 57 (2) Diploma de absolvire sau de licenţă a absolvenţilor învăţământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate (OUG 72/31 august 2023, publicată în M.O. al României, Partea I, nr. 792/1.09.2023).

Art. 66. — Au dreptul să participe la concursul de admitere la studii universitare de doctorat numai absolvenții cu diplomă de masterat sau echivalentă acesteia, iar numărul cumulat de credite de studii transferabile dobândite, pentru ciclul de studii universitare de licență și de masterat, să fie de cel puțin 300.

 

2.         Foaie matricolă/supliment la diploma de licenţă/ diploma de licenţă şi master (este suficientă adeverinţa de la punctul anterior pentru absolvenţii din promoţia curentă);

3.         Diplomă de master (pentru absolvenţii cu diplomă de licenţă, ciclul I, cu 180/240 credite)/adeverinţă pentru absolvenţii din promoţia curentă;

4.         Foaie matricolă/supliment la diploma de master/adeverinţă pentru absolvenţii din promoţia curentă;

5.         Diplomă de bacalaureat

6.         Foaie matricolă/supliment la diploma de bacalaureat

7.         Certificat naştere

8.         Certificat căsătorie (în cazul schimbării numelui) sau alte documente care atestă schimbarea numelui

VI     Certificat de competenţă lingvistică valabil la data susţinerii concursului de admitere; 

ATENŢIE! Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova nu eliberează certificate de competenţă lingvistică! 

VII        Certificat de absolvire a anului pregătitor, certificat de competenţă lingvistică sau după caz, acte de studii atestând absolvirea a cel puţin 4 ani de studii la o şcoală cu predare în limba română (în cazul în care studiile doctorale se desfăşoară în limba română), certificat de competenţă lingvistică cu recunoaştere internaţională (în cazul în care studiile se desfăşoară în limba engleză) – pentru cetăţenii străini;

VIII   Actului de identitate/paşaportului (în vederea efectuării de copii conforme cu originalul);  

IX     Chitanţa doveditoare a plăţii taxei de înscriere/ordin de plată cu precizarea în clar a numelui candidatului din certificatul de naştere urmat, unde este cazul, de numele din cartea de identitate între paranteze (de exemplu: nume dobândit în urma căsătoriei), respectiv prenume SAU cerere privind scutirea de plată a taxei de înscriere adresată Şcolii Doctorale U.M.F. Craiova, pentru cazurile prevăzute în metodologia de concurs, însoţită de documente justificative;

X.  Curriculum vitae datat şi semnat;

XI. Memoriul ştiinţific - opţional.

XII. Pentru locurile rezervate etniei rrome, candidaţii vor prezenta la înscriere un document semnat şi ştampilat eliberat de către o organizaţie legală a rromilor, care atestă apartenenţa lor la această etnie. Acesta trebuie să conțină mențiunea că respectivul candidat face parte din etnia rromilor şi nu faptul că este membru al organizaţiei în cauză.

Candidații cetățeni români și cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene (UE), ai statelor aparținând Spațiului Economic European (SEE) și ai Confederației Elvețiene (CH), precum și cetățenii britanici și membrii familiilor acestora, ca beneficiari ai Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice 2019/C 384 I/01 care au efectuat studii în străinătate, vor prezenta un atestat de echivalare a acestora, eliberat de Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

La înscrierea online, încărcarea documentelor de către candidați se face cu asumarea responsabilității privind autenticitatea și corespondența dintre documentele digitale/scanate și cele originale.

 

 Au dreptul să participe la procesul de admitere pentru studiile universitare de doctorat în cadrul I.O.S.U.D. U.M.F. Craiova cetăţenii străini care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) sunt absolvenţi cu diplomă de licenţă, de masterat sau echivalentul acestora, după caz, şi îndeplinesc condiţiile de admitere la studii universitare de doctorat în ţara de origine;

b) prin excepţie de la lit. a), titularii diplomelor de studii superioare de lungă durată care, potrivit legislaţiei din ţara de provenienţă, au dreptul să se înscrie la studii universitare de doctorat fără obligativitatea de a mai parcurge ciclul II de studii universitare de masterat se pot bucura, cu acordul universităţilor primitoare, de drepturile conferite în statul de origine;

c) deţin paşaport valabil pentru cel puţin 6 luni de la începerea programului de studii la care candidează;

d) asupra lor nu au fost luate măsuri restrictive de către autorităţile din România, de către instituţii europene sau internaţionale.

             Cetăţenii străini pot susține admiterea la studiile universitare de doctorat:

a) pe locuri de studii fără plata taxelor de şcolarizare cu bursă sau fără bursă, ca bursieri ai statului român;

b) pe locuri de studii cu plata taxelor de şcolarizare în valută (cont propriu valutar).

Recunoașterea studiilor efectuate de către cetățenii străini (non-UE) se va realiza de către direcția de specialitate din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării.

Finalizarea procesului de admitere a cetăţenilor străini este condiţionată de obţinerea scrisorii de acceptare la studii emisă de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Documentele necesare pentru obţinerea scrisorii de acceptare la studii se depun în perioada stabilită de calendarul admiterii la studiile univesitare de doctorat şi sunt prevăzute în metodologia de admitere.

Înscrierea cetățenilor străini este condiționată de obținerea acordului preliminar din partea unui conducător de doctorat din cadrul domeniului de doctorat pentru care aplică și de obținerea scrisorii de acceptare din partea Ministerului Educației şi Cercetării.

 

Admiterea la studiile universitare de doctorat a românilor de pretutindeni se realizează conform metodologiei astfel:

 a) pe locuri de studii, fără plata taxelor de școlarizare, cu bursă lunară;

b) pe locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, fără bursă lunară;

c) pe locuri de studii cu plata taxei de școlarizare în lei.

Românii de pretutindeni candidează pe locuri special alocate, aprobate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Candidații la studiile universitare de doctorat își pot alege un conducător de doctorat, precum și o temă propusă de conducătorul de doctorat respectiv.

Pentru a se înscrie la concursul de admitere, candidații din categoria români de pretutindeni trebuie să obțină acordul de principiu semnat de către conducătorul de doctorat.

Admiterea românilor de pretutindeni la studii universitare de doctorat, pe locuri cu plata taxelor de școlarizare în lei necesită, în plus, scrisoare de acceptare la studii eliberată de Ministerul Educației şi Cercetării.

Taxa de şcolarizare este în cuantumul stabilit pentru cetăţenii români.

Actualizat la 09.04.2025, 11:34