Pregătim profesioniștii în asistenţă medicală generală, radiologie și imagistică, balneofiziokinetoterapie şi recuperare, nutriţie şi dietetică. Misiunea didactică şi de cercetare ştiinţifică a Facultăţii de Asistenţă Medicală este de a pregăti specialişti în aceste domenii, în conformitate cu prevederile legale privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist licenţiat (Cod COR 222101) , fizioterapeut licenţiat (Cod COR 226402), licenţiat în tehnici de radiologie şi imgistică (Cod COR 226928), licenţiat în nutriţie şi dietetică (Cod COR 226503), care să ofere tratament şi servicii de îngrijire persoanelor care sunt bolnave fizic sau mental.
Absolvenţii programului de studiu Asistenţă Medicală Generală îşi asumă responsabilitatea pentru planificarea, gestionarea şi evaluarea îngrijirii pacienţilor, inclusiv supravegherea altor lucrători din domeniul îngrijirii sănătăţii, lucrând în mod autonom ori în echipe cu medici şi cu alte persoane în aplicarea practică a măsurilor preventive şi curative.
Absolvenţii vor fi capabili să satisfacă cerinţele de menţinere a stării de sănătate a beneficiarilor din ţară şi din întreg spaţiul comunitar european şi din afara acestuia, cunoscând şi aplicând procesul specific de asistenţă medicală, dar şi de a forma specialişti cu aptitudini în domeniile de cercetare în asistenţă medicală, ceea ce va permite ridicarea la rang de ştiinţă a acestor profesii.
La programul de studiu BFKT în curriculum sunt integrate ştiinţele biomedicale fundamentale şi clinice, integrarea fiind atât orizontală (concurentă) cât şi verticală (secvenţială).
Aceştia oferă îngrijirea pacienţilor cu dizabilităţi, precum și a altor persoane care au nevoie de îngrijire din cauza riscurilor potenţiale asupra sănătăţii.
Structura pentru managementul curricular are la bază informaţii din mediul în care se preconizează să-şi desfăşoare activitatea absolventul. Programul de studiu permite absolvenților să se angajeze pe piața muncii în posturi ce corespund calificării obținute. Absolvenții programului de studiu au clar definite perspectiva ocupației pe piața muncii.
Cerințele educaționale de pe piața muncii sunt reprezentate de competențele profesionale și transversale și de abilitățile pe care absolvenții trebuie să le dobândească pe parcursul procesului educativ; acestea sunt menționate ca și obiective ale procesului de învățământ.
Programul de studii Radiologie şi Imagistică este o profesie reglementată general în Uniunea Europeană. Domeniul Sănătate, din care face parte şi programul de studiu Radiologie şi Imagistică are misiunea de a pregăti tehnicieni în radiologie şi imagistică. Noţiunile teoretice, precum şi abilităţile practice dobândite în cadrul programului sunt adaptate necesităţilor de integrare în câmpul muncii şi vor permite absolvenţilor să-şi desfăşoare activitatea în cadrul unităţilor medicale de stat/privat din ţară sau străinătate.
Programul de studii Nutriţie şi dietetică are ca obiectiv formarea de specialiști în domeniul nutriției, dieteticii, comportamentului alimentar și siguranței alimentare, cu extinderi spre domeniul profilaxiei, terapiei dietetice și recuperării post-chirurgicale, în asigurarea calității alimentului și a promovării sănătății în rândul comunității. Nutriționistul/Dieteticianul joacă un rol important în menținerea stării de sănătate, a performanțelor fizice, în prevenirea și tratamentul diverselor afecțiuni, în educația comunitară, în dezvoltarea politicilor de sănătate publică, managementul serviciilor alimentare, expertiza de calitate a alimentului și informarea consumatorului.
Formăm specialişti care să îngrijească omul printr-o abordare comprehensivă şi holistică.
Toate argumentele, furnizate din perspectiva necesității/oportunității calificării față de piața muncii și a relevanței față de cerințele tinerilor pe termen lung, constituie o pledoarie pentru programele de studiu de licenţă din cadrul Facultăţii de Asistenţă Medicală.
Absolvenţii tuturor programelor de studiu se pot înscrie la studii de masterat sau la cursurile postuniversitare organizate de facultate sau universitate.