Iulia Băluțoiu

Iulia Băluțoiu

 

E-mail: iulia.balutoiuumfcv.ro

 

Credința mea este că fiecare dintre noi luptă în felul lui unic pentru propria fericire și stare de bine.

Eu fac parte dintre norocoși, pentru că m-am născut și am trăit în diverse contexte psihosociale care mi-au favorizat explorarea de sine și identificarea acelor momente pure de energie, pe care unii dintre noi le simțim din plin când punem în practică pasiunile noastre. (dacă citind fraza asta ți-ai imaginat cumva că am trăit în puf” o viată, însemnă că nu ne-am cunoscut... încă!) Pasiunea mea cea mai constantă, reală, autentică.. a fost, este și va rămâne Omul!

Am început explorarea serioasă, teoretică a pasiunii mele în cadrul Liceului Pedagogic unde am intrat în contact cu omul în primele lui stadii de dezvoltare și am aflat cât de importantă este baza în tot (îmi imaginez că și voi observați asta în primii ani de facultate) și răbdarea și munca făcută temeinic. M-am oprit apoi la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității din Timișoara, dupa ce timp de un an am explorat Pedagogia în cadrul aceleiași universități. Facultatea mi-a înlesnit intrarea în contact cu bazele științei și cu o gamă variată de oameni din contexte pentru unii ciudate, pentru alții defavorizante sau la limită”.. dar pentru ei normale. Au urmat masterul Psihologie Clinica și Consiliere Psihologică și multe alte cursuri cu tematică dezvoltare personală și / sau psihologie clinică (dacă aveți nevoie de lista completă a cursurilor, aștept solicitări pe mail).

Experiența profesională a fost, la început, la fel de diversă precum omul. Am fost pe rând sau în același timp: trainer pentru grupuri de dezvoltare personală, librar, psiholog în cadrul unor firme de recrutare și consultanță organizațională, psiholog clinician în cadrul Serviciului de Evaluare a Copilului cu Dizabilități, coordonator pentru diverse grupe de suport și de câțiva ani deja psiholog în cadrul CCOP – UMF din Craiova și cadru didactic asociat – Psihologia Dezvoltării și Psihologie Medicală.

Nu voi formula o concluzie acestei prezentări pentru că drumul meu nu s-a încheiat. Vă spun doar că sunt entuziasmată să fiu aici, că momentele voastre de insight merită toată munca și tot efortul, că fiecare dintre voi sunteți extraordinari și mă motivează mereu curajul cu care voi veniți să cereți ajutor, că sunt la un mail distanță pentru aceia dintre voi care au nevoie și vor să se cunoască, să crească, să se dezvolte, să se accepte și să pună felinarul atenției în primul rând pe ei.

 

 

Actualizat la 09.05.2023, 17:03