IM-ANG
Autoritate contractantă: UEFISCDI
Prin proiectul propus (IM-ANG) intentioneaza sa aprofundeze rolul metodelor endoscopice minim-invazive, ca endoscopia cu magnificate Narrow Band Imaging (M-NBI), combinata cu endomicroscopia confocala laser (CLE).
Cancerele tubului digestiv reprezintă o cauză majoră de morbiditate și mortalitate atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor. Deși incidența cancerului gastric a scăzut, acesta rămâne o importantă problemă de sănătate, fiind a doua cauză de deces prin cancer la nivel mondial, în principal datorită dificultății în depistarea precoce și ratei ridicate de recurență postoperatorie. Cancerul colorectal ocupă ca incidență locul al treilea la bărbați și al doilea la femei din intreaga lume. Conform datelor naționale, ierarhia s-a schimbat în ultimele decenii iar cancerul colorectal este in prezent prima cauza de deces in rândul cancerelor digestive în România. Angiogeneza reprezintă un proces esențial pentru creșterea tumorală și metastazare. Momentan nu există o metodă fiabilă, disponibilă pentru a monitoriza efectele unor astfel de agenți antiangiogenici și pentru aplicarea adecvată de terapii biologice individualizate.
Prin proiectul propus (IM-ANG) intenționăm să aprofundăm rolul metodelor endoscopice minim-invazive, ca endoscopia cu magnificație Narrow Band Imaging (M-NBI), combinată cu endomicroscopie confocală laser (CLE), care în corelație cu calculele densității microvasculare, permit evaluarea statusului angiogenezei la pacienți cu tumori ale tubului digestiv (cancer gastric si colorectal). Pentru eliminarea erorilor umane de apreciere, toate înregistrările imagistice vor fi analizate computerizat și prin utilizarea de tehnici avansate de biostatistică.
- Contact
-
Gheonea Dan Ionut
-
digheonea@gmail.com
- Fonduri
-
An : 2015
-
Data de la care : 01.10.2015
-
Data până la care : 30.09.2017
-
Sumă : 549450 RON