LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Chirurgie dento-alveolara

Descriere

    Începând cu anul 1966 a luat fiintă Serviciul de chirurgie orală si maxilo - facială condus de către dr. Iustin Mihăescu, care a functionat ca departament în cadrul Serviciului de chirurgie generală al Spitalului Judetean Craiova până în 1970.

   În anul 1970 a fost înfiintată Sectia de chirurgie plastică si maxilo - facială în cadrul Spitalului Judetean condusă tot de către dr. Iustin Mihăescu, si a functionat sub această formă si sub această conducere până în anul 1991.

   Din anul 1975 sectia a functionat ca bază de pregătire a studentilor de la Facultatea de Medicină Generală Craiova, disciplina de Chirurgie orală si maxilo - facială fiind introdusă începând cu acea dată în programa analitică a facultătii.

   Anul 1991 a însemnat separarea serviciilor de chirurgie plastică si maxilo - facială si înfiintarea Clinicii de chirurgie orală si maxilo - facială, condusă începând cu acel an de către prof. dr. Mihai Surpăteanu.

   În clinică se asigură pregătirea studentilor din UMF Craiova la următoarele discipline:

  • Anestezie stomatologică – anul III Facultatea de Stomatologie;
  • Chirurgie orală si maxilo - facială – anii IV, V, VI Facultatea de Stomatologie;
  • Chirurgie orală si maxilo - facială – anul V Facultatea de Medicină Generală.
    De asemenea tot în Clinica de chirurgie orală si maxilo - facială se desfăsoară pregătirea următoarelor categorii de medici:
  • medici rezidenti în specialitătile: chirurgie orală si maxilo - facială, chirurgie dento-alveolară, ORL, chirurgie plastică, neurochirurgie.