LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Informatica medicala

Descriere

Disciplina de Informatică medicală a rezultat firesc din activitatea intensă desfăsurată timp de 26 ani în cadrul Catedrei de fiziologie de către Prof. dr. ing. Mihai Tărâtă, în directia aplicării electronicii, tehnologiei si tehnicilor informaticii în medicină, la început singur, încă din timpul studentiei, apoi într-un colectiv multidisciplinar în cadrul filialei IPA, într-un colectiv de cercetare în catedră între 1988 -1990, si în cadrul oficial al disciplinei, începând cu anul 1990 până în prezent.

Din cele două colective multidisciplinare a făcut parte si Conf. dr. ing. Daniel Georgescu.


Disciplina de Informatică medicala din Facultatea de medicina a Universitătii din a fost prima disciplină de informatică medicală din tară cu statut oficial curs si lucrări practice obligatorii) pentru studentii în medicină generală si stomatologie. În prezent la toate universitătile de medicină din tară functionează discipline similare cu acelasi statut.

Ca recunoastere a activitatii de cercetare si educatie desfăsurată în cadrul disciplinei, în 24 ianuarie 1992 s-a tinut la Craiova prima reuniune natională a disciplinelor de Informatică medicală, ocazie cu care s-au pus de acord obiectivele, programele, metodologiile pentru o bună functionare la nivel national, cu o bază unitară.

Continutul cursurilor si lucrărilor practice este într-o dinamică permanentă, fiind actualizate anual cu ceea ce este nou în domeniu, iar activitatea didactică este dublată de un efort intens de cercetare stiintifică, în care sunt angrenate cadrele didactice ale disciplinei, dar si studentii, care sunt astfel încurajati si educati ca cercetători.

În plus, avem o activitate intensă de educatie continuă a personalului medical, în cadrul cursurilor postuniversitare si pentru cadre sanitare medii, cursuri organizate atât pentru începători cât si pentru avansati, cercetători si doctoranzi.


Toate eforturile noastre sunt îndreptate spre asigurarea unei instruiri de calitate în aceste discipline de granită si spre rezultate consistente în munca de cercetare, care să se constituie în instrumente de lucru moderne.