Descriere

Descriere

Disciplina Limba Engleză

Disciplina Limba engleză din cadrul Catedrei de Limbi moderne ființează din anul 1998.  

Este considerată o disciplină de baza în pregătirea studenților în primii 2 ani de studii, spre o mai bună înțelegere a materialelor de specialitate editate în limbile de circulație. 

În cadrul disciplinei există o preocupare constantă în ceea ce privește cercetarea științifică, mărturie fiind participările membrilor disciplinei la congrese și sesiuni de comunicări, atât pe plan național cât și internațional, publicarea unui număr impresionant de articole și recenzii în reviste de specialitate, volume de autor. 

Cursurile de limba engleză urmăresc familiarizarea cu limbajul medical și dezvoltarea abilităților de formare a discursului de specialitate. 

Studenții acumulează vocabularul specific medical și aprofundează simultan, subtilitățile lexico-gramaticale în vederea comunicării scrise și orale în domeniul medical, bazându-se pe descriptorii prevăzuți în Cadrul european comun de referință pentru limbi moderne. 

Cursurile au ca suport manuale actuale și se desfășoară modern, interactiv, cu suport audio-video.

Activitatea disciplinei de limba engleză este una didactică, de cercetare, transdisciplinară: teste de competență lingvistică: engleză, română; cursuri post-universitare; cercuri științifice studențești.

 

Disciplina Limba Franceză

Disciplina Limba franceză a fost înfiinţată în anul 1999 în cadrul Facultăţii de Medicină cu scop didactic, respectiv desfăşurarea activităţii formative şi de cercetare în domeniul de competenţă.

Locaţie:

Catedra de limbi moderne – Disciplina Limba franceză îşi desfăşoară activitatea în Cladirea Facultății de Medicină – Corp A din strada Petru Rareș nr. 2-4 (clădirea veche, etaj 1, sala 119), unde beneficiază de o sala modernă de curs.

Materie predată: Limba franceză cu specific medical şi farmaceutic.

Colectivul actual: Lector univ. dr. ILIE Cătălin; Lector univ. dr. LUNGU Corina

Obiective generale:

  • Însuşirea şi aprofundarea de către studenţi a limbii franceze cu specific medical şi farmaceutic;

  • Formarea competenţei studenţilor de a o folosi corect şi fluent în situaţii concrete de comunicare;

  • Promovarea dialogurilor interactive cu scopul de a stimula creativitatea şi capacitatea studenţilor de a se exprima în limba franceză, utilizând un limbaj medical specializat.

Direcții de cercetare:

 

  • Terminologie medicală şi farmaceutică

  • Limba franceză pentru domeniul medical

  • Didactica predării limbajului specializat medical

Actualizat la 19.01.2024, 10:58