LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Preventie oro-dentara

Descriere

 

Disciplina de Patologie Orală Prevenţie Oro-Dentară şi Diagnostic Oro-Dentar este condusă din anul 1995 de dna Conf. Univ. Dr.  Gabriela Pătroi. Din 1998, disciplinei i s-a alăturat dna Asist. Univ. Sanda Mihaela Popescu, în anul 2005, Prep. Univ. Adina Bunget, iar din anul 2008 Asist. Univ. Dr. Allma Roxana Pitru.

Între anii 1995-2004, cursurile şi lucrările practice ale disciplinei se adresau studenţilor din anii V (Stomatologie Preventiva) şi VI (Patologie Orală) de studiu.

Din anul 2004, prin schimbarea curiculei universitare, disciplina Stomatologie Preventivă, cu predare în anul V de studiu, s-a transformat în disciplina de Prevenţie Oro-dentară, cu predare în anii II şi III de studiu. Din acest an s-a adăugat disciplina Diagnostic oro-dentar şi Ergonomie care este predată în anul II de studiu.

Activitatea ştiinţifică a colectivului de cadre didactice s-a materializat în:

-         cărţi de specialitate:

-         Stomatologia preventivă, 1996, monografie elaborată în urma unei colaborări cu colectivul de cadre didactice de la disciplina Stomatologie Preventivă din Bucureşti.

-         cursuri:

-         Stomatologie preventivă, 2001, curs pentru studenţii anului V, în curs de apariţie

-         Patologie Orală, curs universitar pentru studenţii anului VI, în curs de apariţie

- lucrări ştiinţifice publicate in extenso în reviste de specialitate în ţară şi în străinătate, comunicări la diverse manifestări: conferinţe, congrese naţionale şi internaţionale.

 

Colectivul actual de cadre didactice:

-         Conf. univ. dr. Gabriela Pătroi

-         Sef lucr dr. Adina Stanciu (Bunget).