LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Diagnostic oro-dentar si ergonomie

Descriere

 

Titular curs: Conf. univ. dr. Gabriela Pătroi

 

Disciplină obligatorie ANUL II, SEM II

 

Ore / săptămână: curs 1, lucrări practice 1

 

Structura pe ani de studiu - Programa analitică se adresează studenţilor anului II – Facultatea de Medicină Dentară

 

Obiective generale: Însuşirea principiilor de bază şi tehnicilor de examinare a pacientului şi a examenelor complementare necesare pentru a pune un diagnostic complet. Însuşirea noţiunilor generale de ergonomie stomatologică şi a criteriilor de bază în organizarea cabinetului de medicină dentară. Însuşirea noţiunilor de profilaxie a bolilor profesionale ale medicului dentist.

 

Obiective specifice: Însuşirea metodologiei de culegere a datelor necesare pentru un diagnostic complet şi corect, a cunoştinţelor necesare pentru organizarea cabinetului şi a activităţii medicului dentist în vederea prevenirii bolilor profesionale ale acestuia.

 

Discipline cu a căror programă analitică se corelează: anatomie, morfologia şi semiologia aparatului dento-maxilar, stomatologie preventivă, igienă.

 

Forma de evaluare:

 

1. Teste de autoevaluare. La finalul fiecărei teme, se vor înmâna studenţilor teste scrise tip grilă conţinând 10 întrebări, la care vor răspunde într-un interval de timp prestabilit, apoi îşi vor confrunta rezultatele cu cele corecte puse la dispoziţie de cadrul didactic. Acest mod de evaluare va permite studenţilor să aibă o măsură a cunoştinţelor acumulate înainte de testele finale din sesiunea de examene.

 

2. Lucrări de control. La parcurgerea a fiecare 1/2 din materie, se vor adresa studenţilor teste scrise cu 10 subiecte scurte, dar care vor acoperi toată informaţia comunicată până în acel moment. Ponderea în nota finală: 10 %.

 

3. Teste de evaluare în sesiunea de examene:

· Teste scrise cu 3 subiecte care vor acoperi o zonă cât mai largă din aria curiculară. Ponderea în nota finală: 50%.

· Examen practic de sfârşit de lucrări practice. Ponderea în nota finală: 30%.

· Realizarea numărului de manopere cerute în timpul semestrului. Ponderea în nota finală: 10 %.