LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Chirurgie si anesteziologie generala

Descriere

 

Disciplina Chirurgie Generala si Anesteziologie a apărut concomitent cu Facultatea de Medicină Dentară, în anul 1990, ca parte integrantă a Catedrei Stomatologie I, având ca sef de disciplină pe Prof. Univ. Dr. Vasile Ion. Din anul 2001, alături de Prof. Vasile Ion  a activat dr. Vîlcea Ionică Daniel în poziţia de asistent universitar. Din anul 2003 la conducerea disciplinei activează Prof. Univ. Dr. Calota Firmilian, colectivul fiind completat din anul 2008 cu Dr. Mogoanta Stelian, în prezent Sef de lucrari, medic primar chirurgie generală.

Principalele obiective ale disciplinei sunt reprezentate de prezentarea şi însuşirea cunoştinţelor şi deprinderilor chirurgicale elementare de către studenţii Facultăţii de Medicină Dentară. Fără a insista asupra notiuniilor detaliate de patologie chirurgicală accentuăm elementele fundamentale de semiologie chirurgicală, elemente menite să construiască gândirea medicală a viitorului absolvent.

 

In cadrul stagiilor practice urmarim sa punem viitorul medic in context clinic, in contact nemijlocit cu pacientul chirurgical, in vederea dezvoltarii aptitudinilor observationale și investigationale, medical logice si coerente, acestea constituind premisele sau argumentele unui raționament medical corect, apt sa conducă la un diagnostic corect. Cazurile clinic expuse sunt apoi discutate si corelate cu notiunile teoretice. Dupa lansarea unor modele in cadrul primelor stagii, studentii sunt incurajati să-și construiască propriile prezentări de caz, supuse apoi imbunatatirii prin intervenția colegilor si a cadrului didactic. În permanență notiunile din sfera patologiei chirurgicale sunt corelate cu elemente specifice specializării Medicină dentară, urmărind crearea unor punți logice de pe care studentul sa aibă o viziune mai larga asupra pacientului, astfel încât să constientizeze faptul că, în practica sa, va trata pacienți si nu doar afecțiuni ale aparatului dentar.