LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Tehnologia protezelor metalo-ceramice

Descriere

 

Disciplina Tehnologia Protezelor Metalo-Ceramice este inclusă în planurile de învățământ ale programului de studii Tehnică Dentară în primul semestru al anului II de studii și își propune însuşirea de către studenţi a noţiunilor teoretice şi practice referitoare la posibilităţile tehnologice de confecţionare a celui mai utilizat la ora actuală tip de restaurare protetică fixă, restaurarea metalo-ceramică, precum şi a tendinţelor moderne de evoluţie a acestui tip de restaurări.

Obiectivele specifice urmărite sunt reprezentate de:

- Cunoaşterea de către student a etapelor clinico-tehnice de confecţionare a protezelor metalo-ceramice şi a particularităţilor acestora

- Deprinderea abilităţilor practice în vederea confecţionării scheletului metalic al unei proteze fixe metalo-ceramice prin tehnica „cerii pierdute”

- Cunoaşterea posibilităţilor tehnologice moderne de confecţionare a scheletului metalic

- Dezvoltarea abilităţilor practice ale studenţilor de aplicare a maselor ceramice pe scheletul metalic, a stratificării corecte în vederea obţinerii de rezultate estetice corespunzătoare

- Cunoaşterea tipurilor de mase ceramice cu care se pot placa scheletele metalice, ale proprietăţilor acestora, precum şi ale sistemelor ceramice moderne utilizate pentru confecţionarea protezelor dentare.

Disciplina își are sediul în clădirea din str. Petru Rareș, nr. 2 fiind deservită  de un laborator de tehnică dentară propriu al UMF Craiova amenajat corespunzător cu o linie completă de obținere a restaurărilor metalo- ceramice cu trei cuptoare pentru arderea maselor ceramice, precum și o linie tehnologică de obținere a restaurărilor integral ceramice pe suport de zirconiu prin frezare.

Colectivul actual al disciplinei este format din Conf. Univ. Dr. Manolea Horia Octavian, Asist Univ. Dr. Opri Mirela și tehnician demonstrator Opri Mircea.