Sumarul aptitudinilor (în locul obiectivelor şi al sumarului calificărilor)

Sumarul aptitudinilor (în locul obiectivelor şi al sumarului calificărilor)

Această secţiune oferă o imagine completă a aptitudinilor şi competenţelor tale, dobândite pe parcursul vieţii şi formării profesionale şi care nu sunt în mod necesar dovedite prin certificate şi diplome oficiale. Poţi descrie aptitudinile şi competenţele dobândite atât în timpul studiilor, în timpul seminariilor sau al sesiunilor de formare continuă, cât şi pe cele dobândite într-o manieră informală şi non formală, adică în timpul activităţilor tale ocupaţionale şi de petrecere a timpului liber.


Secţiunea în cauză este esenţială în cazul CV-urilor care omit obiectivele şi a sumarul calificărilor. Ea va fi inserată imediat după secţiunea "Nume şi Adresă".


Are în componenţă 3-6 subpuncte care subliniază cele mai relevante puncte forte pe care le deţii pentru locul de muncă solicitat. Descrie avantajele tale competitive - valorile pe care le oferi.


Mergi pe urmele experienţei tale de muncă, a celei din poziţia de voluntar şi/sau pe baza unor activităţi extracurriculare în termeni de durată, scop, obiective atinse etc. Dacă nu ai experienţa relevantă, accentuează aptitudinile pe care le-ai dezvoltat în termenii relaţiilor interpersonale, organizaţionale etc.

Enumeră principalele arii în care posezi abilităţi (de ex.: utilizarea calculatorului, instrumentare ştiinţifică etc.).

Enumeră şi caracteristicile tale personale care sunt cerute de poziţia pe care o soliciţi (de ex.: entuziasm, flexibilitate, atenţie la detalii etc.).


Competenţele şi abilităţile sociale se referă la capacitatea de a trăi şi munci împreună cu alţi oameni, în locuri de muncă unde comunicarea este importantă iar munca în echipă este esenţială (de exemplu în cultura şi sport), în mediile multiculturale etc. Descrie competenţele şi abilităţile sociale, de ex.: spiritul de echipă; capacitate de adaptare la medii multiculturale (obţinută prin experienţa de muncă în străinătate); o bună capacitate de comunicare (obţinută ca urmare a experienţei de director de vânzări). Specifică în ce context au fost dobândite (formare profesională, seminarii, context profesional, activităţi de voluntariat sau în timpul liber etc.).


Competenţele şi aptitudinile organizatorice se referă la capacitatea de a coordona şi administra oameni, proiecte şi bugete în timpul activităţilor profesionale, de voluntariat (de exemplu cultură şi sport) şi acasă etc. Descrie competenţele şi aptitudinile organizatorice, de ex.: leadership (conducător) (în prezent responsabilul unei echipe compuse din 10 oameni); spirit organizatoric (experienţă în logistică); experienţă bună a managementului de proiect sau al echipei. Specifică în ce context au fost dobândite (formare profesională, context profesional, seminarii, în activităţi de voluntariat sau în timpul liber etc.).

Competenţele şi aptitudinile tehnice se referă la capacitatea de a mânui echipamente şi maşini, altele decât calculatoarele sau la cele dintr-un domeniu specializat (industrie manufacturieră, sănătate, domeniul bancar etc.). Descrie competenţele şi aptitudinile tehnice de ex.: o bună cunoaştere a proceselor de control al calităţii (am fost responsabil cu implementarea controlului calităţii în departamentul în care am lucrat). Specifică în ce context au fost dobândite (formare profesională, context profesional, seminarii, în activităţi de voluntariat în timpul liber etc.).

Înapoi la Secţiuni şi rubrici
Actualizat la 08.09.2021, 18:28