LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Semiologie medicala

Descriere

 

    Disciplina de Semiologie Medicala reprezinta o disciplina complexa in cadrul careia sunt valorificate si integrate cunostintele insusite la disciplinele paraclinice (Fiziologie, Fiziopatologie, Biochimie, Morfopatologie).


    Cursul si stagiul de semiologie medicala au fost inaugurate la 1 octombrie 1972, primele doua cadre didactice fiind Prof. dr. doc. Vintila V. Mihailescu si Prof. Dr. Marius Georgescu, la acea data asistent universitar.


    De-a lungul anilor parcursi de la infiintare, disciplina de Semiologie Medicala, cu cele doua clinici medicale profilate, Clinica a II-a Medicala a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova si Clinica Medicala I a Spitalului Municipal „Filantropia“, a contribuit la realizarea profesionala a colectivului actual de cadre didactice, dar si a altor multor medici, valoarea profesionala a acestora fiind recunoscuta pe plan national. Gratie calitatii cursurilor si activitatii practice, acest centru de pregatire este apreciat si solicitat de medicii rezidenti, medicii specialisti si medicii primari, fiind permanent emblematic pentru invatamantul medical craiovean. Activitatea de cercetare a abordat o paleta larga din domeniul medicinei interne, cu orientare marcata pe patolgia gastroenterologica, hepatologica, nefrologica si pneumologica. Disciplina noastra a facut parte dintre fondatorii Societatii Romane de Semiologie Medicala, recunoasterea valorii invatamantului semiologic medical reesind cu ocazia reuniunilor acesteia, la care a participat intregul colectiv.