LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Semiologie chirurgicala

Descriere

 Istoricul disciplinei
Începutul învătământului chirurgical a avut loc în anul universitar 1972-1973, când prima promotie de studenti a facultătii a ajuns în al treilea an de studiu, an în care Semiologia chirurgicală a fost inclusă în planul de învătământ. 
Au fost create Clinica de chirurgie I - sef clinică Prof. univ. dr. Ion Buşu si Clinica de chirurgie II - Urologie - sef clinică Conf. univ. dr. Petre Georgescu, care au predat, atât Semiologia chirurgicală pentru anul III de învătământ, cât si Patologia chirurgicală pentru anul IV. 
Din anul 1996, ia fiintă Catedra de Semiologie chirurgicală, având ca sef de catedră pe domnul Conf. univ. dr. Ion Gugilă. 
Activitatea stiintifică desfăsurată în cadrul catedrei a fost bogată, prin participarea la conferinte nationale de specialitate, publicarea a 3 articole în reviste de prestigiu nationale si 8 lucrări la congrese. 
Au fost de asemenea editate cărti si monografii: 
- Tratat de Semiologie Chirurgicală (1999); 
- Chirurgia Toracică - capitolul: Patologia chirurgicală a esofagului (1999); 
  
Cercetarea stiintifică a disciplinei de Semiologie Chirurgicală a abordat o tematică largă care reflectă activitatea practică desfăsurată si materializată si în realizarea altor lucrări si studii comunicate la alte Conferinte si Simpozioane nationale si internationale