LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Psihiatrie

Descriere

Disciplina Psihiatrie ia fiintă în cadrul Facultătii de Medicină Craiova, în anul universitar 1975 - 1976, sub conducerea D-lui Prof. dr. Alexandru Olaru, cadru didactic agregat. Primul cadru didactic titular a fost dr. Tudor Udristoiu, încadrat pe functia de asistent universitar la 03 Mai 1977.
Pentru o perioadă de 10 ani a functionat la Sectia Podari, cu mari dificultăti, determinate de lipsa totală a spatiilor didactice, aglomeratie si conditii cu totul improprii de îngrijire a pacientilor.
Din anul 1986 disciplina s-a mutat în localul actual, care a oferit conditii partial ameliorate pentru învătământ si pentru bolnavi.
Din anul 1990 începe o actiune amplă de modernizare a clinicii, prin reducerea numărului de paturi, ameliorarea generală a conditiilor si îngrijirii pacientilor, înfiintarea Spitalului de Zi, dotări diverse, perfectionarea cadrelor, cu consecinte benefice asupra învătământului universitar si postuniversitar (perfectionare si rezidentiat).
Principalele domenii de cercetare stiintifică din ultimii ani au fost epidemiologie si asistentă psihiatrică, terapia modernă a depresiilor si schizofreniei, psihiatrie forensică, alcoolism.
Activitatea stiintifică s-a concretizat în numeroase lucrări publicate în tară si străinătate cu participări la manifestări de prestigiu nationale si internationale (Olanda, Danemarca, Germania, Suedia, Franta, Anglia). Au fost elaborate cursuri pentru studentii de la Medicină Generală si Stomatologie, s-au publicat cărti de specialitate.
În ultimii ani disciplina s-a dezvoltat, asigurând atât un învătământ universitar si postuniversitar de calitate (dar perfectibil), cât si o competentă superioară în îngrijirea bolnavilor.
Principala problemă de rezolvat în perspectivă ar fi modernizarea si dotarea, în special privind activitatea didactică si cercetarea stiintifică.