LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Ortopedie si traumatologie

Descriere

 Istoricul disciplinei


Disciplina de Ortopedie si Traumatologie a luat fiintă în cadrul Facultătii de Medicină, apartinând pe atunci Universitătii din Craiova, în anul 1974, ca urmare a necesitătii îmbunătătirii asistentei medicale de specialitate din zona Olteniei, cât si a calificării superioare a cadrelor medicale, în cadrul unui proces de învătământ universitar. 

Disciplina de Ortopedie a făcut la început parte din disciplina de Chirurgie generală, iar ulterior a devenit disciplină independentă, cu stagii si examene separate. 
La înfiintarea si dezvoltarea ei au fost acreditati prin concurs ca Sef de lucrări dr. Constantin Radu, în prezent Profesor universitar consultant, iar ca asistenti: Dr. Cela Anghel, Dr. Dan Barbu si Dr. Stefan Maksay. 
Prof. univ. dr. Constantin Radu, acreditat de Ministerul Educatiei Nationale ca si conducător de doctorat, are în pregătire 10 doctoranzi. 
Din realizările didactice si stiintifice amintim: 1 tratat, 16 monografii, 246 lucrări publicate în reviste din tară si străinătate. 
Colectivul disciplinei totalizează un număr de peste 100 de participări la congrese nationale si internationale, conferinte, consfătuiri, simpozioane si mese rotunde de specialitate. 
Seful disciplinei si celelalte cadre didactice fac parte sistematic din comisiile de atestări, concursuri si examene din reteaua didactică sau medicală.