LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Oftalmologie

Descriere

 

Disciplina de Oftalmologie a Universitătii de Medicină si Farmacie din Craiova si - a început activitatea în anul 1975, prin venirea la Facultatea de Medicină din Craiova a D-lui Prof. Dr. Paul Cernea care va rămâne la conducerea acestei clinici până la pensionare în anul 1998. Ulterior, clinica și-a desfășurat activitatea sub conducerea D-nei Prof. Dr. Florica Ignat, apoi a D-nei Conf. Dr. Doina Bărăscu. În momentul de față, șeful clinicii este D-na Conf. Dr. Carmen Mocanu.

Disciplina de Oftalmologie face parte din programa scolară a studentilor de anul V de la Facultatea de Medicină generală si de anul IV de la Facultatea de Stomatologie, cursul si lucrările practice acoperind un semestru.

Cursul pentru studenti a disciplinei de oftalmologie tipărit la Reprografia Universitătii din Craiova a fost reeditat de patru ori în această perioadă, fiecare editie fiind îmbunătătită si reactualizată.

Din 1976 s-au tinut cursuri postuniversitare cu medicii rezidenți si specialisti. în clinică au fost instruiti un număr de peste 50 de medici rezidenți români si străini. Pentru pregătirea acestora si perfectionarea medicilor specialisti au fost publicate numeroase monografii: Explorari functionale in oftalmologie, 1975, Vederea culorilor, 1977, Glaucomul, 1979, Strabismul, 1981, Opticopatia 1983, Fiziologia oculară, 1986, Anomalii oculare, vol. I 1988, premiată cu premiul Academiei, vol. II, 1990, Neovascularizaţia oculară - implicaţii clinice şi fiziopatogenice, Editura Medicală Universitară Craiova, 2005, Strabismul Functional, editura Sitech, Craiova, 2004, Diagnostic pozitiv și diferențial în oftalmologie, editura Sitech, Craiova, 2008.  Editarea Tratatului de oftalmologie, sub redactia prof. dr. Paul Cernea (1997, reeditat 2002), în colaborare cu toate clinicile de oftalmologie din tară, reprezintă un permanent ghid pentru medicii specialisti.