LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Medicina muncii si boli profesionale

Descriere

Înfiintarea disciplinei de Medicina Muncii s-a realizat în anul 1974 împreună cu disciplina de Igienă. Din anul universitar 1996/1997 Medicina Muncii a devenit o disciplină de sine stătătoare.
 

În anul 2002, luna martie, Ministrul Sănătătii si Familiei a aprobat, înfiinţarea Clinicii de Medicina Muncii, cu un număr de 25 paturi. Clinica de Medicina Muncii funcţionează din luna iunie 2003, în structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Craiova.

La nivelul disciplinei sunt organizate cursuri postuniversitare adresate medicilor rezidenţi si specialişti de medicina muncii, medicilor cu atestat in medicina de întreprindere.

In colaborare cu alte discipline, Sănătate Publică - Management Sanitar, Igienă - Sănătatea Mediului au fost organizate "mese rotunde" în cursul Zilelor UMF Craiova.

La nivelul disciplinei au fost editate mai multe cărţi, cele mai recente: "Medicina Muncii" şi "Practica Medicinei Muncii" sub redactia Prof.univ.dr. Toma Ion, fiind incluse în tematica de specialitate in medicina muncii.