LEGATURI
NOUTATI

SIMPOZION 2009

6.05.2009
În cadrul Zilelor UMF Craiova 2009, se va desfăşura simpozionul: „Abordarea interdisciplinară a pacientului cu afecţiuni circul..

Medicina fizica si recuperare

Descriere

Inițial disciplina s-a numit Balneofizioterapie si recuperare medicală și a fost integrată în disciplina de Policlinică medicală, apoi din 1990 a funcționat independent.

Primul cadru didactic de specialitate al U.M.F. Craiova a fost din anul 1980 Dr. Roxana Popescu, acum profesor şi prodecan al UMF Craiova.

În prezent disciplia, care se găseşte în planul e învăţământ la anul VI Medicină Generală, se numeşte Medicină Fizică şi Recuperare şi alături de această discilină au apărut disciplinele de specialitate ale Specializării de Balneologie, Medicină Fizică şi Recuperare a Facutăţii de Asistenţă Medicală şi Moaşe din UMF Craiova.

Activitatea didactică cu studenţii şi medicii rezidenţi se desfăşoară în mai multe baze clinice din Craiova:

  1. Clinicia de Medicină Fizică şi Recuperare a Spitalului judeţean de Urgenţă Craiova
  2. Clinicia de Medicină Fizică şi Recuperare a Spitalului Municipal Filantropia Craiova
  3. Clinicia de Medicină Fizică şi Recuperare a Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova

Personalul didactic al departamentului de Medicină Fizică şi Recuperare cuprinde în prezent un profesor, un conferenţiar, trei şefi de lucrări şi șapte asisteţi universitari.

Pe lângă sarcinile didactice, aceştia sunt în permanenţă implicaţi în activitatea de cercetare ştiinţifică, concretizată în nenumărate comunicări la manifestări ştiinţifice sau articole publicate în reviste medicale, ca şi prin publicarea unor cărţi de specialitate.

Departamentul nostru organizează în fiecare an 2-3 cursuri postuniversitare şi cel puţin un simpozion naţional sau regional pe o temă de specialitate de mare interes.