LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Imunologie

Descriere

 

 

 DISCIPLINA IMUNOLOGIE


    Descriere


    Disciplina de Imunologie este o disciplina obligatorie(2 credite)  care a inceput sa-si desfasoare activitatea in cadrul Facultatii de Medicina Generala din Craiova in anul 2002, dupa desprinderea din cadrul Disciplinei Bacteriologie, Virusologie, Parazitologie. 
    Planul de învatamânt prevede cursul si lucrarile practice de Imunologie în anul II – Facultatea de Medicina dentara si anul III – Facultatea de medicina, fiind repartizate 1 ora curs  si 1 ora lucrari practice/saptamâna în semestrul I.
    În cadrul disciplinei s-a depus un interes deosebit pentru amenajarea laboratorului de activitate didactica cu studentii, pentru a pune la punct aparatura necesara acestei activitati, in paralel cu activitatea de elaborare si editare a materialului bibliografic necesar bunei desfasurari a activitatii didactice de laborator si de curs.
     Activitatea disciplinei de Imunologie a avut ca  obiectiv prioritar activitatea didactica de calitate si o pregatire experimentala eficienta a studentilor. Ca obiectiv general mentionam dobândirea de catre studenti a notiunilor de imunologie fundamentala (cunoasterea si intelegerea mecanismelor de aparare ale organismului ca si intelegerea importantei studierii acestor mecanisme imunologice de aparare în practica medicala).
    Privind obiectivele specifice, membrii disciplinei s-au preocupat de familiarizarea studentilor cu notiuni si tehnici moderne imunologice.     Discipline cu care se coreleaza Imunologia: Biochimie, Genetica, Microbiologie, Histologie, Fiziologie, Fiziopatologie, Morfopatologie.

 

   Colectiv

     Cadre didactice / perioada didactica:
     Prof.univ. dr Suzana Rogoz (2002-2008)
     Sef lucrari dr Isabela Silosi(2003- in prezent)