LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Educatie fizica

Descriere

 

   Existenta catedrei de educatie fizica, inca de la infiintarea Facultatii de Medicina din Craiova (1970), este fireasca daca ne gandim ca educatia fizica, sportul in general si medicina sunt activitati umane care se ocupa direct de corpul omenesc, de starea lui de sanatate, de prevenirea unor boli sau tulburari ale acestuia.

   Primele cadre specializate in educatie fizica la Facultaea de Medicina din Craiova au fost Asist .Univ. P. Stoica si Asist Univ. S.Cataneanu, care practic au pus bazele activitatii de educatie fizica in cadrul Facultatii de Medicina. Orele se desfasurau in baza sportiva a Facultatii de Mecanica.

   O data cu cresterea numarului de studenti, celor doi profesori li s-au alaturat Asist. Univ. Marilena Stroe si Asist .Univ. L.. Niculescu, care au contribuit activ la crearea unui spirit de emulatie in randul studentilor. In perioada 1970-1978 activitatea sportiva s-a diversificat , ea fiind orientata chiar spre performanta.

   Dintre competitiile importante la care facultatea noastra a fost reprezentata amintim:

- “Mediciniada” desfasurata prin rotatie la Cluj, Bucuresti , Tg. Mures, Craiova

- Cupa anilor I a Universitatii;

- Crosuri;

- Cupa” Iuliu Hatieganu” desfasurata la Cluj.

   Rezultatele obtinute de studentii nostri la “Mediciniada” au fost notabile, obtinand locul al II-lea la handbal, locul al III-lea la baschet.Dupa anul 1987 , din motive economice nivelul competitional a scazut , el renascand in 1998 o data cu formarea propriei catedre de educatie fizica.

   Astazi catedra este formata din cadre titulare: Asist. Univ.Ciuvat Dragos, Asist. Univ.Georgescu Ciprian, Asist. Univ.Anca Schiopu.

   In urma unei selectii riguroase s-a format echipa de baschet si fotbal a UMF Craiova, care are in componenta atat studenti romani cat si straini .

   Incepand din anul 2007 UMF Craiova dispune de o baza proprie sportiva compusa dintr-un teren multifunctional compus din: doua terenuri de baschet, unul de volei, unul de handball, unul de tennis de camp, precum si de o sala de aerobic dotata cu aparatura de specialitate. Activitatea desfasurata de cadrele didactice de dupa 1999, a fost orientata catre angrenarea unui numar sporit de studenti. Astfel, echipa de baschet a facultatii a participat la Cupa “Iuliu Hatieganu” desfasurata la Cluj unde a avut o comportare meritorie. Alte competitii la care au fost angrenate echipele studentilor medicinisti au fost: Cupa "Medstreetball" Craiova, cu participarea studentilor din universitatea noastra si studenti ai altor facultati: Drept, Electrotehnica, Mecanica;

   In cadrul manifestarilor dedicate zilelor Universitatii s-au organizat anual intreceri pe diferite ramuri sportive: tenis de masa, fotbal, baschet;

   In colaborare cu ALUMNI am desfasurat competitia „ Zilele sportive ALUMNI 2007” pe diferite ramuri sportive: fotbal, tenis de camp, baschet.

   Din preocuparile noastre viitoare fac parte :

- Sporirea numarului de competitti prin organizarea de campionate , cupe, intreceri la diferite ramuri de sport.

- Consolidarea echipelor de baschet, fotbal prin organizarea unor selectii la toti anii de studii

- Imbunatatirea bazei materiale

- Organizarea unor competitii la care sa participe medici, cadre sanitare.