LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Industria medicamentelor şi biotehnologii farmaceutice

Descriere

 Disciplina “DISCIPLINA INDUSTRIA MEDICAMENTELOR ŞI BIOTEHNOLOGII FARMACEUTICE” este o disciplină de specialitate care se adresează studenţilor FACULTĂŢII DE FARMACIE din anul V.

Primul curs în cadrul acestei discipline a fost predat de către Prof. Dr. Farm. Dumitru Lupuleasa în anul universitar 2000-2001.

Principalele obiective şi teme ale disciplinei: formarea viitorilor farmacişti din domeniul industrial şi dezvoltarea  industriei de medicamente; noţiuni generale de tehnologie industrială a medicamentelor; caracteristicile industriei de medicamente; materiile prime, energia şi apa, elemente fundamentale în industrie; cercetarea şi dezvoltarea în industria farmaceutic; realizarea în faza pilot a medicamentelor; producţia industrială a medicamentelor; materiale utilizate pentru construcţia aparaturii în industria farmaceutică; coroziunea şi mijloacele de protecţie împotriva acesteia; arealuri şi servicii în industria farmaceutică; fluxurile tehnologice principalelor forme farmaceutice; biotehnologia obţinerii de materii prime şi de medicamente; asigurarea calităţii medicamentelor; reguli de bună practică în sectorul farmaceutic.