LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Farmacie clinica

Descriere

      Farmacia Clinică este o specialitate farmaceutică modernă care a fost inclusă în învăţământul universitar farmaceutic ca disciplină obligatorie în anul 2001 de centrele universitare Bucureşti şi Iaşi, iar din anul 2005 şi de restul centrelor universitare.

      Spre deosebire de farmacia generală clasică care este orientată spre medicament (sinteza, prepararea, controlul calităţii şi marketingul acestuia), Farmacia Clinică este orientată spre pacient şi patologia lui medicală, spre analiza nevoilor farmacoterapeutice ale acestuia, modul de administrare, de utilizare şi efectele medicamentelor asupra pacientului.

     Bazată pe cunoştinţe susţinute de Farmacologie, Fiziologie, Semiologie (semnele şi simptomele bolilor) şi Patologie (bolile frecvente, diagnostic, diagnostic diferenţial); Farmacia Clinică este o disciplină complexă care face legătura între cele două ramuri medicale fundametale: medicina şi farmacia.

     Scopul cursului de Farmacie Clinică este de a extinde cunoştinţele studenţilor de farmacoterapie ştiinţifică şi raţională, crescând astfel valoarea lor ca viitori specialişti în domeniul medicametelor.

     În cadrul lucrărilor practice se urmăreşte dezvoltarea competenţelor de consiliere farmacoterapeutică şi prevenirea erorilor medicamentoase, comunicarea interactivă şi argumentarea ştiinţifică logică a unor scheme farmacoterapeutice în diverse cazuri clinice.

     Începând cu anul universitar 2008, la disciplina Farmacie Clinică se desfăşoară cursuri de pregătire şi formare a farmaciştilor rezidenţi în această specialitate.