LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Controlul medicamentului

Descriere

Disciplina Controlul Medicamentului are ca principal obiectiv formarea noului farmacist, familiarizat cu cele mai moderne tehnici de analiză a substanţelor medicamentoase.
Cursul se adresează studenţilor din anul V, fiind prezentat īn primul semestru, trei ore/săptămānă iar lucrările practice trei ore/săptămānă.
Prima parte a cursului cuprinde informaţii referitoare la organizarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului, structura Farmacopeei Romāne, Ed. A X-a precum şi etapele ce trebuiesc parcurse īn analiza medicamentelor.
Īn partea a doua se prezintă studenţilor metodele de preconcentrare şi extracţie a medicamentelor īn vederea analizei calitative şi cantitative, principalele metode volumetrice şi electrochimice utilizate pentru dozările substanţelor medicamentoase.
Ultima parte a cursului cuprinde metodele de separare a medicamentelor, aplicaţiile metodelor cromatografice īn fază gazoasă şi lichidă, ale spectrometriei de masă şi cuplajului cu tehnicile cromatografice precum şi ale electroforezei capilare. Īn finalul cursului sunt prezentate metodele spectrale de analiză a substanţelor medicamentoase.
Īn cadrul lucrărilor practice din cadrul disciplinei se urmăreşte aplicarea de către studenţi a metodelor de analiză a medicamentelor prezentate la curs, dezvoltarea unor metode moderne de analiză a medicamentelor din formele de prezentare şi utilizarea celor mai noi tehnici de izolare şi extracţie a medicamentelor atāt din formele de prezentare cāt şi din fluidele biologice.