LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Chimie sanitara

Descriere

 Chimia Sanitară este disciplina prin care studenţii Facultăţii de Farmacie din Craiova fac cunoştinţă cu metodele de analiză chimică utilizate pentru controlul factorilor de mediu. Vor efectua o analiză a acestor factori (apă, aer, sol, produse alimentare) atât din punct de vedere al compoziţiei chimice normale, căt, mai ales, a compoziţiei chimice anormale.

Se va pune accent pe cunoasterea afectiunilor produse de prezenţa în compoziţia factorilor de mediu a unor compuşi chimici nedoriţi. Studenţii se vor familiariza cu principalele afecţiuni produse de poluanţii de orice natură. Vor aplica în practică metodele analitice utilizate pentru determinarea acestor poluanţi.

Chimia Sanitară este o disciplină foarte importantă, prezenţa ei în planul de pregătire al studenţilor Facultăţii de Farmacie le oferă acestora posibilitatea de a activa, după finalizarea studiilor, şi în alte domenii nefarmaceutice (laboratoare de igiena, laboratoare chimice, organizaţii implicate în analiza mediului etc.).