LEGATURI
NOUTATI

Cerc stiintific studentesc

22.11.2010
Cerc stiintific studentesc Īn laboratorul de Chimie organică isi desfăsoară activitătile ritmice Cercul stiintific studentesc de..

Chimie organica

Descriere

  

    Obiectivele Chimiei organice sunt insusirea notiunilor generale referitoare la cele mai importante clase de compusi organici; aspecte teoretice legate de formarea conceptelor de structură chimică-reactivitate pe baza abordării notiunilor de legătură chimică, hibridizare, deplasări de electroni prin efecte de câmp şi de conjugare si în acelaşi timp se aprofundează aspectele fundamentale ale stereochimiei pentru intelegerea proceselor chimice ce urmează a fi predate; descrierea claselor de compusi organici, aprofundarea notiunii de functiune chimică si relatia cu proprietăţile fizico-chimice; sinteza si reactivitatea celor mai reprezentative clase de compusi organici alifatici, aromatici, proprietătile fizico-chimice si aplicatiile acestora în domeniul medicamentului.
    Chimia organică, disciplina importanta pentru pregatirea viitorilor farmacisti, se adreseaza studentilor din anul al II-lea, fiind predata în doua semestre, durata cursului fiind de 3 ore/saptamana in semestrele 3 si 4. Lucrarile practice se efectueaza saptamanal, durata unei sedinte fiind de 3 ore.
    Capitolele parcurse în prima parte a cursului de Chimie organică se refera la structura compusilor organici, legături chimice, formarea moleculelor, polaritatea legăturilor covalente, efecte electronice in moleculele compusilor organici, hibridizarea, metode fizice de stabilire a structurii compusilor organici, clasificarea compusilor organici, izomerie, tipuri de reactii in chimia organică, hidrocarburi, compusi organici cu acelasi tip de grupă functională (functii simple).
    In a doua parte a cursului, principalele capitole abordate se refera la compusi organici cu grupe functionale diferite (functii mixte), stereochimia compusilor organici, compusi heterociclici aromatici, compusi naturali cu schelet poliizoprenic.
    In cadrul lucrarilor practice de Chimie organică studentii aprofundeaza cele mai noi metode de sinteze organice la nivel de laborator a unor compusi organici reprezentativi cu metode de purificare specifice, determinarea unor constante fizice pentru caracterizarea puritătii si analiza calitativă elementală si functională.