LEGATURI
NOUTATI
Nu exista anunturi

Chimie analitica si metode fizico-chimice de analiza

Descriere

      Chimia analitica studiaza compozitia chimica a compusilor naturali si sintetici. Are un rol important atat in cercetarea fundamentala, cat si in cea aplicativa in domeniile: biomedical, mediu, industrie, criminalistica. 
      Programa analitica a acestui curs se adreseaza in egala masura sudentilor facultatii de farmacie, cat si de chimie, biochimie, medicina. 
      Sunt prezentate metode de analiza a medicamentelor din forme de prezentare, precum si a medicamentelor si metabolitilor acestora din fluide biologice, in vederea unor studii farmacocinetice si toxicologice. 
      In primul semestru al anului II, studentii facultatii de farmacie studiaza chimia analitica cantitativa clasica, adica volumetria si gravimetria, cu aplicatii in analiza medicamentelor.  
      In semestrul al II-lea sunt studiate metodele fizico-chimice de analiza, care cunosc o dezvoltare vertiginoasa in ultimii ani, odata cu aparitia unor aparate din ce in ce mai performante.  
      In afara de principiile fundamentale ale fiecarei metode, studentii sunt familiarizati cu aparate de ultima generatie existente in laboratorul nostru: cromatograf de gaze, cromatograf de lichide, cromatograf de gaze cuplat cu spectrometru de masa, spectrometru de absorbtie atomica, spectrofotometru UV-VIS.