Descriere

Descriere

               Disciplina Farmacologie a fost înfiinţată în 1999, semestrul II, odată cu trecerea în anul III a primei promoţii de studenţi a Facultăţii de Farmacie, de către doamna Prof. Univ. Dr. Florica Popescu. În prezent, colectivul disciplinei este format din: Conf. Univ. Dr. Maria Bogdan – responsabil disciplină, Șef lucr. Dr. Anca Berbecaru-Iovan și Asist. Univ. Dr. Andreea – Daniela Meca.

              Disciplina de Farmacologie are sediul în clădirea din strada Petru Rareş nr. 2, la etajul al II-lea.

             Planul de învăţământ al disciplinei de Farmacologie este structurat pe doi ani de studii: anul III, semestrul II, cu două ore de curs şi două ore de lucrări practice săptămânal şi anul IV, semestrele I şi II, cu trei ore de curs pe semestrul I şi două ore de curs pe semestrul II şi trei ore de lucrări practice săptămânal. Cursurile pun la dispoziţia studenţilor prezentări Power Point cu o imagistică edificatoare pentru înţelegerea mecanismelor de acţiune a medicamentelor.

             Anual, studenţii elaborează sub îndrumarea colectivului disciplinei lucrări de licenţă de un real interes pentru practica terapeutică.

          În cadrul disciplinei Farmacologie activează Cercul de cercetare ştiinţifică studenţească, în cadrul căruia au fost realizate de către studenţi lucrări ştiinţifice prezentate la Sesiunile Ştiinţifice dedicate, din Craiova şi din alte centre universitare din ţară.

            Colectivul disciplinei Farmacologie este implicat în pregătirea rezidenţilor în specialităţile Farmacie Clinică, Laborator Farmaceutic și Farmacie generală, precum și a masteranzilor din cadrul programului „Farmacologie şi Toxicologie“.

 

Actualizat la 05.10.2022, 17:39