Obiectivul de carieră/obiectivul pentru poziţia solicitată

Obiectivul de carieră/obiectivul pentru poziţia solicitată

Secţiunea obiectivelor dă recrutorului o imagine imediată despre cine eşti şi ce cauţi, fără să-l forţezi să studieze întregul CV. Dacă decizi să incluzi un obiectiv, întăreşte îmbunătăţirile pe care le poţi aduce companiei, nu ceea ce vrei să iei.


Pentru locurile de muncă cu program redus sau pentru diversele colaborări, obiectivul de carieră nu este esenţial. El oferă totuşi angajatorului o idee despre ce ai de gând să faci.


Pentru slujbele permanente, pe baza de contract de muncă, obiectivul personal pentru postul vizat este esenţial.

"Obiectivul de carieră" se întinde pe o perioadă mai mare de timp, în timp ce obiectivul personal pentru postul vizat se referă la primii paşi pe care îi vei face în organizaţie (de ex.: să ajungi cercetător în domeniul Bioingineriei Umane este un obiectiv de carieră, în timp ce acceptarea poziţiei de Tehnician de laborator este un obiectiv pentru postul dorit).


Obiectivele trebuie formulate în termeni de genul "ce poţi să faci pentru un angajator" si nu "ce poate angajatorul să facă pentru tine". Evită expresiile ca "...unde îmi voi putea folosi cunoştintele şi aptitudinile pentru a-mi lărgi nivelul de expertiză în...".


Obiectivul trebuie formulat după locul de muncă pe care îl vrei acum (de ex.: Programator sau Asistent Social), sau după aria în care vei lucra (de ex.: Comunicare, Relaţii Publice etc.)


Pregateste-ţi mai multe versiuni de CV-uri în care să-ţi descrii aptitudinile relaţionat strict la cerinţele locului de muncă spre care aspiri.



Înapoi la Sectiuni şi rubrici
Actualizat la 08.09.2021, 18:27