Centrul pentru Īnvăţămānt Asistat de Calculator

 

Centrul pentru Învăţământ Asistat de Calculator, parte componentă a Centrului de Educaţie Medicală, îşi propune să ofere cadrelor didactice noţiunile de bază necesare pentru a beneficia cât mai mult de avantajele folosirii tehnologiei informaţiei şi calculatorului în cadrul procesului didactic.

 

Din păcate, la ora actuală, în majoritatea cazurilor, folosirea mijloacelor de predare care implică şi calculatorul presupune doar înlocuirea cursurilor clasice, expuse de cadrul didactic, cu prezentări computerizate care conţin şi imagini, prin urmare fiind „multimedia”. Componentele legate de predarea interactivă sau de testarea automată sunt aproape inexistente, iar folosirea calculatorului ca sursă de informare este neglijată şi nestructurată, deoarece materialele didactice nu sunt puse întotdeauna la îndemâna studenţilor în format electronic, nici măcar sub forma unor link-uri pentru accesarea online.

 

Sperăm ca, prin informaţiile transmise în cadrul activităţilor desfăşurate de Centrul de Învăţământ Asistat de Calculator, să îmbunătăţim integrarea folosirii tehnicii de calcul în predarea efectivă. Scopul nostru este ca, împreună cu cadrele didactice participante, să putem schimba felul în care este gândit si realizat procesul didactic, pentru a stimula si cointeresa studenţii, eficientizând, în acest fel, predarea.

 

 

Coordonator CIAC: Dragoş Alexandru